Η μια χώρα μετά την άλλη, εισέρχεται ξανά σε lockdown και η Ευρώπη ετοιμάζεται να ρίξει ρολά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των κατοίκων της.

Όπως είναι λογικό, από αυτή την εξέλιξη, επηρεάζεται και ο αθλητισμός, κυρίως στο ερασιτεχνικό επίπεδο και οι αντιδράσεις είναι μεγάλες, τόσο από τους θεσμικούς παράγοντες όσο και πολύ περισσότερο, από τους ίδιους τους ερασιτέχνες αθλητές.

Ο Σκοτ Λόιντ είναι ο CEO της Ομοσπονδίας Τένις της Μεγάλης Βρετανίας (LTA – Lawn Tennis Association) και τοποθετήθηκε εύστοχα, σχετικά με το Βρετανικό lockdown και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στην πνευματική και σωματική υγεία των Βρετανών.

“Είναι απογοητευτικό πως εκαττομύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα δεν θα έχουν πρόσβαση στα οφέλη του αθλητισμού σε μια εποχή που είναι σημαντικότερο από ποτέ η χώρα να μείνει ενεργή αθλητικά” ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του Βρετανικού τένις σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της LTA.

 

 

 

Το τένις είναι ένα από τα πιο ασφαλή αθλήματα, σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού και είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι Κυβερνήσεις και οι άνθρωποι που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις, να μην έχουν την ευελιξία και την ευχέρεια να διαχωρίσουν τις αθλητικές δραστηριότητες, επιτρέποντας υπό αυστηρούς περιορισμούς την άθληση και τη ψυχαγωγία εκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη.

Το επιχείρημα ότι θα “παραπονεθούν” τα υπόλοιπα αθλήματα, είναι το λιγότερο άστοχο και επικίνδυνο.

Όπως αναφέρει και ο Σκοτ Λοιντ στη δήλωσή του: “Πιστεύουμε πως αν επιτρέπεται κάποιος να βγει έξω για τρέξιμο και επιτρέπεται να το κάνει αυτό με κάποιον γνωστό του, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, τότε θα έπρεπε να επιτρεπόταν και το τένις ανάμεσα σε δύο άτομα που ούτως η άλλως η απόσταση που τους χωρίζει στο φιλέ, είναι μεγάλη και ασφαλής.

“Τα σωματικά και ψυχολογικά οφέλη από το τένις είναι μεγάλα, την ίδια στιγμή που το ρίσκο είναι απίστευτα μικρό. Αντιθέτως, η Κυβέρνηση αποφάσισε να κρατήσει τα γήπεδα του τένις κλειστά”

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην Ελλάδα. Θα βλέπουμε δύο άτομα να τρέχουν στους άδειους δρομους δίπλα-δίπλα αλλά δεν θα μπορούν να βρεθούν σε απόσταση 20 μέτρων να παίξουν το αγαπημένο τους άθλημα.

Πηγή: https://www.tennis24.gr/o-proedros-tis-lta-ta-eipe-ola/?fbclid=IwAR3B63LzrvIxRnwJGz5e2ioRQj8_FchPO9PApFE8KSIYGz5nPVUOnrMdysM